Punchzone

Een keeper doet meer dan alleen een bal vangen natuurlijk. Ook een bal stompen met één of twee handen komt voor in een wedstrijd. Verschillende fabrikanten hebben hierop ingespeeld door een extra laagje te maken precies daar waar je een bal raakt wanneer je deze weg stompt. Ze noemen dit een punchzone.

De eerste leverancier die kwam met deze punchzone techniek was Adidas. Daarna zijn alle andere fabrikanten gevolgd. Meestal wordt deze punchzone gemaakt van een extra laagje rubber dat op de handschoen wordt geplakt, al of niet voorzien van ribbels om het contact bij het stompen nog verder te vergroten.

Sommige leveranciers zorgen voor een extra laag latex aan de binnenzijde van de vinger (als het ware in de handschoen) waardoor er een soort verdikking ontstaat op de plek waar je de bal raakt bij het stompen. Ervaring heeft geleerd dat een laagje rubber aan de buitenkant, meer specifiek een laagje rubber met ribbels, het maximale resultaat geeft.

Je kunt hem niet missen, onze punchzone. Een speciale geribbelde rubber laag. Juist door de combinatie van rubber en de ribbels heb je onder alle omstandigheden goed contact met de bal. Of het zonnetje nu schijnt of de regen met bakken naar beneden komt, jouw punchzone doet zijn werk. Wil je meer weten waarom wij de keuze hebben gemaakt voor deze rubberen punchzone, mail ons dan even. En bestellen kun je simpelweg doen door op de blauwe knop te klikken.

Copyright © 2019 The Ultimate Glove Company