Materiaal bovenkant hand

De bovenkant van de keepershandschoen heeft de meeste ruimte voor variatie. Van groen naar geel, gevlamd, fel rood … elk denkbaar patroon in elke denkbare kleur. Zo kun je kiezen voor de handschoen die je mooi, leuk of te gek vindt. Of het een functie heeft betwijfelen wij, behalve een persoonlijke. Je vindt een aantal verschillende materialen aan de bovenzijde en het is de persoonlijke keuze van de fabrikant wat te gebruiken. Hier een aantal verschillende materialen en hun voor- en nadelen.

  • Latex - het meest gebruikte materiaal simpelweg omdat dit materiaal zich het beste laat bedrukken om reclame te maken. Bovendien is het er in allerlei kleuren en diktes.
  • Windstopper – je kent wel jassen en truien die wind- en waterdicht zijn en toch heel licht. Enkele fabrikanten gebruiken dit en geven aan dat er door de dunne en toch waterdichte laag een maximale bewegingsvrijheid is. Eigen ervaring is dat het bij nat weer prima gaat echter bij koude heb je niets aan de bovenkant van je hand zitten … en koude handen zijn geen voordeel bij keepen.
  • Geweven – gebreide stof – hier experimenteert Adidas mee. Het zou het nadeel van koude handen moeten opvangen terwijl toch de maximale bewegingsvrijheid blijft.

Zoals je kunt zien hebben we ook gekozen voor een "stevige" bovenkant van de handschoen. Niet alleen aan de binnenzijde maar ook aan de buitenzijde is voor een relatief dik materiaal gekozen. Dit ter bescherming van de handen. Het materiaal is dermate soepel dat de hand een goede kromming kan bereiken om je handen om de bal te kunnen vormen. Wil je nog meer weten, stuur dan een mailtje met je vragen.

Copyright © 2019 The Ultimate Glove Company